Hjemmeside og medlemssystem skal hænge sammen – sådan gør du!

Hjemmeside |
Medlemssystem |
22 feb, 2021

Hjemmesiden er ofte potentielle medlemmers første møde med jeres forening. Derfor skal den efterlade det rigtige førstehåndsindtryk – det har vi tidligere skrevet om i blogindlægget Gemmer I jeres forening godt.
Men det er ikke nok, at hjemmesiden er lækker og indbydende, hvis medlemmerne får en dårlig oplevelse med funktionaliteten. Alt det, medlemmet har brug for, skal være nemt tilgængeligt og lige ved hånden.

Derfor skal I sørge for, at jeres medlemssystem og jeres hjemmeside hænger ordentligt sammen. Så I kan tilbyde jeres medlemmer de bedste vilkår for selvbetjening og gerne give dem flere muligheder, end de forventer. Sagt med en gammel talemåde, så skal I lade jeres medlemssystem være hest, og jeres hjemmeside være vogn.

Spørg ikke, hvad dit medlemssystem kan gøre for dig, men hvad det kan gøre for dine medlemmer

Medlemssystemer til foreninger kommer i mange afskygninger. De bedste på markedet er dem, som ikke kun bliver udviklet til at gøre det nemt for foreningen at håndtere og administrere sine medlemmer, men som gør det nemt og attraktivt at være medlem i foreningen! Og som giver medlemmet lyst til at blive ved med at være medlem!

Hjemmeside og medlemssystem – pas på med lappeløsninger

Det er medlemssystemet og selvbetjeningsløsningen, der er det essentielle for jeres mellemmer. Når jeres hjemmeside skal designes og udvikles, så sørg for at det er nogen med indgående kendskab til foreninger og logikken bag jeres medlemsløsning, der udvikler jeres hjemmeside – i stedet for at gå efter grafiske designere, som ikke har tilstrækkeligt kendskab til foreninger og medlemssystemer.

Mange gange forsøger foreningerne at få hjemmeside og medlemssystem til at spille sammen ved at lave lappeløsninger uden direkte integration. Dette kommer sjældent til at fungere optimalt, heller ikke selv om der bliver hældt masser af tid og penge i opgaven undervejs.

Tag udgangspunkt i jeres egen forening og jeres egne medlemmer

Alle, der arbejder professionelt med foreninger og medlemssystemer, ved, at der er store forskelle mellem den måde forskellige foreninger bruger deres medlemssystem på, og hvad hjemmesiden skal signalere. Skal I tiltrække nye medlemmer, sælge kurser, informere om lovstof eller noget helt andet? Uanset hvad er det en kæmpe fordel for jer, at hjemmesiden er udviklet af webspecialister med erfaring fra foreningsverdenen.

Og i alle tilfælde skal der være tæt sammenhæng mellem hjemmesiden og medlemssystemet, så hele flowet fra det første besøg til tilmelding, betaling, rette stamdata m.m. er fuldt digitaliseret, fungerer smidigt, automatisk, og med integration til eksterne tjenester som fx NemID, MobilePay eller DAWA adressevalidering.

Jeres hjemmeside skal være agil og nem at arbejde med i dagligdagen

Noget vi lægger stor vægt på hos ComputerCamp er at udvikle agile hjemmesider, så det er hurtigt, nemt og billigt for jer at få foretage tilpasninger og ændringer. Hvis I ændrer på procedurer og arbejdsgange i jeres medlemssystem, skal det straks afspejles på hjemmesiden – ellers ryger I lynhurtigt ud i dobbeltarbejde og manuelle arbejdsgange og lappeløsninger.

Vi gør det nemt for jer at opdatere hjemmesiden med kurser og arrangementer – og vi sørger for, at der er den rigtige integration og sammenhæng med medlemssystemet, så hele flowet med tilmelding, bekræftelse på deltagelse, deltagerliste, opkrævning af betaling, og tak fordi du deltog osv. osv. kører automatisk.

Er du klar til et hjemmesidetjek?

Så book en tid til et kvalitetstjek af din nuværende hjemmesideløsning og en uforpligtende snak om de muligheder, der er i en sammenhængende hjemmesideløsning.

Tag fat i Søren Meldgaard på 31 47 03 23 eller sme@computercamp.dk.

Del opslag: