Sådan får du folk til at bruge jeres nye it-system

05 nov - 2018

Modstand mod at bruge et nyt it-system er udbredt og bunder i menneskers naturlige modstand mod forandringer. Vores hjerner kan nemlig bedst lide, at i dag er som i går, for så kan vi køre på rutinen. Det er nemt, trygt og sparer energi på øverste etage.

Men i takt med digitaliseringen indfører organisationer løbende nye it-systemer og online tjenester. Så hvordan får du medarbejdere og medlemmer til at bruge løsningerne? Det har vi nogle fifs til:

  1. Del op i små bidder: Hvordan spiser man en elefant? Jo, i små bidder. Du skal også dele indførelsen af et nyt it-system op i mindre dele. For mindre forandringer er nemmere at kapere for hjernen end store og skaber derfor mindre modstand.
  2. Vis fremskridt: Mange bliver stressede ved ændringer. Her kan du få folk til at blive gladere og mere optimistiske ved løbende at vise, hvor langt den enkelte er kommet, når de er på kursus i at bruge systemet, samt rose dem for, hvor dygtigt de har løst opgaverne indtil nu.
  3. Gør det nemt: Det tredje fif handler om at gøre det nemt og overskueligt for brugerne. Eksempelvis er ComputerCamps medlemsløsning udarbejdet i det velkendte Microsoft-design, som mange er trygge ved, og derfor opleves designet ikke som en hindring. For det andet synes brugerne, at det er nemmere, hvis systemet lader dem vælge mellem forskellige muligheder, når de eksempelvis skal oprette et nyt medlem eller sende en faktura.
  4. Beløn god adfærd: I mange situationer kan belønninger hjælpe. Det behøver ikke at være kontanter eller gaver men kan være iboende fordele såsom, at man får fri fra arbejde eller adgang til nogle bestemte moduler af systemet, så snart opgaven er løst.
    Nu har vi givet hovedpunkterne, men der er selvfølgelig meget mere, du skal have styr på for at sikre en vellykket implementering.

Og hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte ComputerCamp på 47 36 05 00 eller info@www.computercamp.dk.

Vores konsulenter har mange års erfaring i at implementere økonomi- og medlemssystemer og træne brugere og superbrugere i professionelle medlemsorganisationer og foreninger.