21 år med medlemssystemer

Det er stort set den samme type opgaver, systemchef Jens Østergaard udfører i dag, som han gjorde for 21 år siden, da han blev ansat som it-konsulent hos ComputerCamp. Men alligevel er arbejdsdagen helt anderledes i dag end den var i 2002 – der er sket store ændringer i det produkt, ComputerCamp leverer, og foreningerne har et andet fokus.

Men Jens Østergaard understreger, at organisationen og måden, ComputerCamp arbejder på, hviler på det samme værdigrundlag som tidligere: ”Vi behandler kunderne ordentligt. Punktum. Vi anstrenger os altid for at levere en god service. Hvis der er problemer, så er vi der.” Lange kundeforhold og gode samarbejder er essentielt for ComputerCamp. Nogle kunder har været væk, men er kommet tilbage. Også mange af konsulenterne har været med længe, så der er masser af historik med mange kunder.

”Jeg arbejder stadig sammen med flere af de kunder, jeg begyndte med for 21 år siden,” fortæller Jens Østergaard:

”Vi fungerer ikke længere bare som eksterne konsulenter, men som tætte samarbejdspartnere, der kan rådgive ikke kun om det systemmæssige, men også om kundernes arbejdsgange. Vi kender deres organisation, deres medarbejdere, og vi ved, hvilke arbejdsgange vores system skal understøtte,” forklarer Jens Østergaard, der sidder ude hos kunder flere dage om ugen.

I dag er Jens Østergaard systemchef med personaleansvar, men bruger stadig 75 procent af sin tid på kundeprojekter. Han er med i alle processer fra at lave demoer af CAMP 365 til salg, idriftsættelse og implementering ude hos kunderne. Han er uddannet Cand. Merc. i økonomistyring og har altid arbejdet med ERP-systemer og medlemsorganisationer.

Vi hjælper foreningerne med at lykkes med deres opgave

Forandringerne i CAMP 365 er initieret af forandringer hos de danske foreninger – de har andre behov, ønsker og fokusområder i dag, end de havde for 21 år siden. Der er et meget større fokus på at hverve og fastholde medlemmer end tidligere. Det er f.eks. ikke længere en selvfølge at være medlem af en fagforening, så der er brug for attraktive tilbud og bedre service for at rekruttere nye medlemmer og fastholde dem.

Foreningernes kommunikationsopgave er vokset meget. De skal være synlige på alle platforme og sociale medier og levere selvbetjening til medlemmerne – for deres medlemmer forventer noget andet i dag end tidligere.

”Vi leverer det datagrundlag og de strukturerede data, som foreningerne skal bruge for at lykkes med den opgave. Og så er det jo stadig nødvendigt, at hele administrationsdelen fungerer, så foreningerne har overblik og kan sende opkrævninger ud – og det har vi styr på,” siger Jens Østergaard.

Cloud er også et fokuspunkt. Foreningerne stiller ikke længere spørgsmålstegn ved, at deres data skal ligge i skyen. Det var noget helt andet i 00-erne, hvor ComputerCamp forsøgte sig med en hosted løsning men måtte opgive, fordi alle ville have data til at ligge på deres egen server. Men det er lykkedes nu med skiftet til Microsoft Business Central.

”Og der er flere fordele ved skiftet, f.eks. bruger vi ikke længere vores tid på opgraderingsprojekter, men kan fokusere på at udvikle ny funktionalitet – og det er meget sjovere at bruge tiden på at hjælpe dem, der bruger vores system i hverdagen,” siger Jens Østergaard og fortsætter:

”Vi skal frigøre tid fra de manuelle arbejdsprocesser ved at effektivisere og automatisere. Det er jo ikke systemet i sig selv, der er vigtigt – men at foreningerne skal betjene deres medlemmer og levere en god service. Det skal vi hele tiden huske på.”

Vi udvikler os løbende

Jens Østergaard fremhæver omstillingsparathed som et vigtigt parameter for ComputerCamp:

”Vi er ikke bange for at prøve nogle ting af. Vi prøver hele tiden at afsøge mulighederne og tænke nyt. Vi tilpasser og udvikler os i takt med, at kunderne eller omgivelserne forandrer sig. Det gjorde vi, da vi indførte CAMP online, hvor vi kom med en billigere standardløsning til mindre kunder, og da vi skiftede fra AX til Microsoft Business Central for at levere hurtigere, billigere og smartere løsninger til kunderne.”

Det seneste skift til Microsoft Business Central har været meget positivt, fortæller Jens Østergaard:

”Det har gjort mange ting meget nemmere, at vi nu kan udnytte hele Microsofts app-univers, og vi laver slet ikke så mange tilretninger som før – i stedet kan vi finde standardløsninger på Microsofts AppSource, der dækker kundens behov. Det er også blevet nemmere at implementere løsningerne.”

Det var et sats fra ComputerCamps side at gå all in på Microsoft Business Central: ”Vi var nogle af de første, der byggede vores løsning på Business Central i skyen – og det har jo vist sig at være den rigtige beslutning. Vi har nu en løsning, som favner bredere og har nogle mere enkle processer. Vi kan tilbyde alt det, der ligger på Microsoft 365 platformen – og alt er mere effektiviseret og automatiseret i forhold til for 20 år siden.”