Hos ComputerCamp står den på hjemmelavet mad til frokosten

Heidi Ulbrandt er et uundværligt midtpunkt for ComputerCamp

Hver dag klokken 12 serverer hun frokost med hjemmelavede specialiteter for sine 17 kolleger – og det er ikke en overdrivelse at kalde ComputerCamps medarbejdere for en meget heldig, forkælet flok mennesker! Det meste i Heidis køkken er hjemmelavet, og flere af de opskrifter, hun benytter, er fra hendes mor eller oldemor. Lige fra de syltede rødbeder og mayonnaisen til rouladebundene og de stegte sild.

Heidi har tidligere været køkkenchef hos Forsvaret, Dansk Supermarked og Compas Group med ansvar for budgetter, kontrakter og personale, men sygdom gjorde, at hun ikke længere kunne arbejde så mange timer om ugen. Derfor søgte hun i 2013 jobbet som fleksjobber hos ComputerCamp – de 20 timer og de to minutters gang fra hjem til arbejde gjorde udslaget.

Så det er en kapacitet, der regerer i køkkenet i Frederikssund – og det sætter de øvrige medarbejdere da også pris på.

’Hold kæft det smagte dejligt!’ er heldigvis en kommentar, Heidi ofte hører. Og det er da heller ikke bare et par håndmadder eller en sandwich, der bliver serveret… 

Menuen står altid på én varm ret, en lun ret, fire slags grønt, rugbrød og pålæg – som et minimum. For der skal være noget for alle, og det tager Heidi store hensyn til. Hun kender alles livretter og ved, hvem der skal have ristede løg og hvem, der bestemt ikke skal.

”Jeg er der, for at de skal have det godt. De skal nurses og forkæles, for de knokler røven ud af bukserne,” forklarer Heidi.

Der er faste pladser i kantinen, og kollegerne står klar kl. 12. Der kan godt være lidt stille under frokosten, fortæller Heidi: ”Det ér jo it-folk, og de kan godt være meget inde i deres hoveder, når de sidder med en opgave, men der er en kærlig stemning. Vi har det sjovt og joker med hinanden.”

Noget, der kan skabe noget nær en international krise hos ComputerCamp, er, hvis Heidi formaster sig til at bage banankage til den faste torsdagskage – det er ikke rigtig kage, ifølge flere kolleger. Så selvfølgelig sørger Heidi for et alternativ til dem.

Mandag kan hun finde på at møde tidligere ind, så kollegerne starter ugen til duften af friskbagte boller. Og når nogen har fødselsdag, får de lov at bestemme menuen – her er det de traditionelle retter, der hitter, som brændende kærlighed og stegt flæsk med persillesovs. Til daglig er de klare favoritter forloren hare, svensk pølseret og tarteletter med høns i asparges.

Der er kommet mere grønt på menuen gennem de 10 år. Ikke fordi kollegerne efterspørger det, men fordi Heidi prioriterer sund mad til dem:  ”Jeg laver langt mindre kød end tidligere. Og når bare jeg sørger for at putte sovs, ost eller marinade på grøntsagerne, får jeg lokket en del i dem.” ”Det bedste ved jobbet er, at jeg har friheden til at lave det, jeg vil. Og så har jeg de sødeste kolleger i hele verden,” siger Heidi. Det værste er, at kroppen ikke altid vil, som Heidi, og så kan de mange timer i køkkenet være hårde at komme igennem.