Er din forening gearet til en myriade af nye betalingsløsninger?

17 dec - 2019

Først røg kontanterne, og nu er betalingskortet måske også på vej ud. Måske…

Sandheden er nok nærmere, at vi skal vænne os til et sammensurium af forskellige betalingsløsninger fra dankort, apps og usynlig betaling med fx ansigtsgenkendelse. Det stiller store krav til foreningerne, som skal servicere deres medlemmer.

Danskerne er måske nok skeptiske overfor ny teknologi, men når først den er der, er vi ret hurtige til at benytte den. Det så vi, da dankortet blev indført og senest med mobilbetaling, som efter bare seks år på markedet, bliver brugt af 8 ud af 10 danskere som den største selvfølge.

Hvad er usynlig betaling? Inden længe kan vi betale uden at tage hverken kort eller telefon op af lommen. Vi kan identificeres gennem ansigtsgenkendelse, stemmen eller endda hjerterytme eller bevægelsesmønster – og betale vores varer gennem det kreditkort, der er knyttet til vores person. Kombineret med intelligent registrering af de varer, vi putter i tasken, kan vi helt slippe for at skulle gennem kassen og kan gå direkte ud med vores indkøb – det kan man da kalde ”Seamless Payment”.

Og usynlig betaling er bare én af de mange nye digitale betalingsmuligheder, der kommer til os i en ikke så fjern fremtid.

Danskerne er vilde med de nye betalingsløsningerEr din forening gearet til at servicere den brogede flok af betalere, der alle insisterer på at bruge netop deres foretrukne betalingsmiddel?

MobilePay, Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay eller Mobilt Dankort – der er mange spillere på markedet for betalingsløsninger. Og danskerne har taget dem til sig. Som sagt betaler 8 ud af 10 danskere med deres mobil – her løber MobilePay med en klar førsteplads – 97 % af dem, der benytter mobilbetaling, bruger Mobile Pay. På andenpladsen ligger det mobile dankort, mens Google Pay og Apple Pay ligger på henholdsvis 3,8 og 3,3 % af brugen.

Det er især de unge, der bruger andet end Mobile Pay, men der er samtidig over en halv million danskere, der ikke benytter mobilbetaling og heller ikke har planer om at gøre det. Så dem skal I også tage hensyn til.

Sørg for at få et medlemssystem til foreningen, som kan håndtere både de nye, kendte betalingsløsninger – og som følger med og hele tiden udvikler integrationer til de nyestes betalingsformer.

Det får I med et professionelt medlemssystem fra ComputerCamp – tag fat i Søren Meldgaard på 31 47 03 23 eller sme@www.computercamp.dk og hør meget mere om betalingsmetoder, abonnementsordninger, enkelte indbetalinger, mobil betaling, dankort, Nets og hvad det hedder alt sammen.