En af Danmarks ældste it-virksomheder fylder 40 år

En af Danmarks ældste it-virksomheder fylder 40 år

campnews

ComputerCamp har 40 års jubilæum i år og er dermed en af de ældste selvstændige it-virksomheder i Danmark. Og virksomhedens niche, som er medlems- og økonomisystemer til medlemsorganisationer i Danmark, har været den samme gennem mange år med kunder som DANA, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Magisterforening, Finansforbundet, Kopenhagen Fur, Maskinmestrenes Forening, Røde Kors og Tekniq.

Når man ser på ComputerCamp i dag, kan man godt tænke, at det er en solid virksomhed med styr på sagerne. Men der har også været bump undervejs. Stifter og medejer Lars Børgesen tør godt åbne op for nogle af fortidens udfordringer:

”For små tyve år siden fik vi i ledelsen ikke løn i ni måneder. Medarbejderne foreslog også selv at gå ned i løn, så tingene kunne hænge sammen. Det var dengang vi udviklede vores medlemssystem, så det passede til en ny version af Axapta, og vi vidste jo ikke engang, hvordan vores system ville blive modtaget, og om vi ville tjene penge på det. Så det var lidt usikre tider. Andre gange har der været fint overskud. Men hovedrige er vi aldrig blevet, og det har heller aldrig været drivkraften.”

”ComputerCamp er opstået, fordi jeg tilbage i 1976 ikke syntes, jeg fik mulighed til at gøre tingene (softwareudvikling, red.) ordentligt. Derfor sagde jeg op hos Regnecentralen og startede for mig selv hjemme i Slangerup under navnet ”Consultants in Advanced Minicomputer Programming”, som forkortet blev til CAMP. Da vi senere skulle være et A/S, kunne vi ikke få lov at hedde CAMP, fordi andre havde taget navnet. I stedet kaldte vi os for ComputerCamp, selvom nogle medarbejdere faktisk stadig bruger det gamle CAMP-navn.”

I dag har ComputerCamp 17 medarbejdere med i snit 12,25 års anciennitet og er godt inde i kundernes behov og de nyeste teknologier, hvilket er medvirkende til, at ComputerCamp fortsat er blandt de toneangivende herhjemme.

Fokus er fortsat at levere teknisk gode løsninger, der løser kundernes behov og som minimum lever op kundens forventninger.

”Det mest tilfredsstillende for mig efter 40 år er, at ComputerCamp stadig eksisterer. Det viser, at min oprindelige idé om, at man godt kan lave et godt stykke arbejde, var rigtig. Min holdning er, at det vi leverer, skal være mindst lige så godt, som det vi har lovet, men helst bedre.”

De stolte indehavere og ”edb-eksperter” Peter Børgesen (t.v.), Finn Løye Andersen (siddende) og stifter Lars Børgesen ved ComputerCamps 15 års fødselsdag i 1991. Dengang holdt virksomheden til i en erhvervsvilla på Lille Blødevej i Frederikssund.

Tidslinje for ComputerCamp:

ComputerCamp stiftes under navnet CAMP af Lars Børgesen for at bevise, at man godt kan levere det rigtige produkt til den lovede pris og tid. Lars arbejder fra hjemmet i Slangerup.
”Jeg er pernittengryn. Hvis jeg skal lave noget, skal det være i orden. Ellers kan jeg ikke holde det ud. Og det er der ikke penge til i Regnecentralen.”
Dengang ser it-landskabet en del anderledes ud end i dag. HP, IBM og Xerox er blandt de toneangivende på den internationale scene. Apple er lige blevet etableret. De langhårede Allen og Gates i Microsoft har kun været i gang i halvandet år, mens de senere stiftere af Google, Larry Page og Sergey Brin, blot var tre år gamle.

Peter Børgesen, bror til Lars Børgesen, kommer med i ComputerCamp, som samme år af Regnecentralen får til opgave at kode et medlemssystem til Dansk Ingeniørforening (IDA). Regnecentralen går ned senere samme år, og ComputerCamp overtager Ingeniørforeningen og andre kunder fra konkursboet med besked fra konkursboets køber om at prøve at redde kundernes løsninger.

”Det er et stort klap på skulderen. Vi er den eneste leverandør, der kun har tilfredse kunder, da konkursboets ejer undersøger, hvem der skal overtage nogle af Regnecentralens kunder. Vi bruger rigtigt meget tid på at redde kunderne, men får selvfølgelig også indtægterne.”

En af de dygtigste systemfolk fra Regnecentralen, Finn Løye Andersen, som har udviklet medlemssystemet til Ingeniørforeningen sammen med Lars Børgesen, kommer med i ComputerCamp. Her er han indtil sin pensionering for tre år siden.

 I 1983 udvikler Lars Børgesen også et medlemssystem til Maskinmestrenes Forening, som den dag i dag stadig bruger ComputerCamps medlemsløsning – dog i en meget nyere version.
Samme år etablerer Preben og Erik Damgaard virksomhed i forældrenes kælder for at udvikle et økonomisystem, som siden bliver til Concorde XAL, Axapta og Dynamics AX.
ComputerCamp var en af de første herhjemme til at blive XAL og Axapta-certificeret og har lige siden koblet sine medlemsløsninger op imod Damgaards / Navisions / Microsofts økonomisystemer.

ComputerCamp bliver bedt om at levere medlemssystem til Foreningen af Registrerede Revisorer. Det er den tredje organisation, som ComputerCamp udvikler medlemssystem til. Så Lars Børgesen tænker, at man måske skulle lave et system, der kan det hele til organisationer. Derfor udvikles et system helt fra bunden af. Anett Korterup er genbo til Lars Børgesen i Jægerspris og ansættes som udvikler. En rolle hun fortsat bestrider i ComputerCamp. Med over 30 år i firmaet er hun den ansatte med længst anciennitet.

Alle vil bruge Concorde XAL fra Damgaard. Derfor hopper ComputerCamp med på XAL-bølgen og udvikler et medlemssystem, der kan integreres med XAL. ”Vi holdt nogle seminarer og fik 11 ordrer på en gang fra medlemsorganisationer!”

ComputerCamp flytter til førstesalen på Færgeparken 21 i Frederikssund, som tidligere var fødegangen på Frederikssund Sygehus, hvor i øvrigt to af Lars Børgesens tre børn er født i det lokale, der nu er mødelokale. ComputerCamp bor fortsat på adressen den dag i dag.

Mads Klavstrup Mathiasen ansættes som ny adm. direktør til at lede virksomheden og styre de udadvendte aktiviteter over for kunderne – en rolle han fortsat udfylder.  Mads blev i juli 2015 optaget som partner.

For første gang bliver en A-kasse kunde hos ComputerCamp. Der er tale om DANA, der skal have en ny løsning bygget på Facilias kerne og med CAMPridge som front end.
Samme år bliver Kopenhagen Fur kunde i huset. ComputerCamp leverer sin fulde løsning til at styre deres milliardstore auktioner og håndtere deres minkfarmer-medlemmer.

Efter 37 år trækker Lars Børgesen sig fra det daglige arbejde og er nu ComputerCamps bestyrelsesformand

Torsdag 6. oktober kl. 15-17 i SOHO i Kødbyen i København vil ComputerCamp fejre sit 40 års jubilæum sammen med kunder, samarbejdspartnere og venner af huset. Planen er, at det bliver et sjovt arrangement, hvor hver oplægsholder kun har fem minutter til at tale om et selvvalgt emne såsom brudstykker af ComputerCamps historie. Og der vil selvfølgelig også være lidt godt til ganen.
Vi glæder os til at se alle og er klar til yderligere 40 år med økonomi- og medlemssystemer, der gør organisationer mere effektive og giver nogle fantastiske muligheder for at servicere deres medlemmer!

Læs mere på www.computercamp.dk

Del denne post

campnews
Tilmeld dig vores nyhedsbrev